Dynamiek van diagnostica evident tijdens Open Diagnostics event

woensdag 14 juni 2023

  • Life Cooperative

Het veld van medische diagnostiek is sterk in ontwikkeling in Noord-Nederland, zo bleek tijdens het Open Diagnostics event op dinsdag 13 juni in het UMCG. Zo’n veertig deelnemers kwamen bijeen tijdens dit event dat werd georganiseerd door het Open Diagnostics Ecosystem (ODE). Het doel van het event was om de bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de diagnostica bij elkaar te brengen en om elkaar op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen en projecten in dit veld. Peter Ketelaar, directeur van ODE: “De ontwikkelingen in het vakgebied diagnostica gaan ontzettend hard, zeker hier in Noord-Nederland. Mede vanuit ODE jagen we die dynamiek aan, maar we willen met dit event ook alle nieuwe projecten, onderzoeken en nieuwe tools in de spotlight zetten. Wij geloven echt in de kracht van kennisdelen en korte lijnen, dat brengt ons allemaal verder.”

Showcases

Na de eventopening door Peter Ketelaar heette Monique Koolman, bestuurslid van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis de deelnemers welkom in het UMCG. Ook werd er een interessante showcase van innovatieve diagnostica in de spotlight gezet. Klinisch scheikundige Dr. Anneke Muller Kobold (UMCG)presenteerde haar onderzoek en project naar thuismonitoring van kinderen met darmziektes met ontstekingen (IBD). 

 

Goed nieuws

Drie leerprojecten van ODE gaven de deelnemers een kijkje in de voortgang van hun individuele leerprojecten: Protyon, Neolook en Sabiad. ODE zelf presenteerde, naast de projecten en plannen, nog heugelijk nieuws tijdens het event. De organisatie heeft namelijk extra tijd gekregen om tot eind van 2023 extra nieuwe leerprojecten op te zetten en te begeleiden. “Voor het vakgebied van diagnostica is het ontzettend goed nieuws dat we extra tijd tot onze beschikking hebben gekregen om het geld in te zetten om nieuwe projecten te stimuleren. Onderzoekers en ondernemers met goede plannen nodigen we dan ook van harte uit zich bij ons te melden,” aldus Elke Veenman, Projectleider Open Diagnostics Ecosysteem.

 

“Voor het vakgebied van diagnostica is het ontzettend goed nieuws dat we extra tijd tot onze beschikking hebben gekregen om het geld in te zetten om nieuwe projecten te stimuleren. Onderzoekers en ondernemers met goede plannen nodigen we dan ook van harte uit zich bij ons te melden"

Elke Veenman, Projectleider Open Diagnostics Ecosysteem

Over ODE

Het Open Diagnostics Ecosystem is een initiatief van de LIFE Cooperative en heeft als doel om Noord-Nederland te maken tot wereldwijde expert in het ontwikkelen van innovatieve diagnostica. Het Open Diagnostics Ecosystem biedt toegang tot een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen, zorgpartners en ontwikkelingsfaciliteiten die hun kennis en kunde inzetten om nieuwe technieken te ontwikkelen voor het stellen van een medische diagnose. Diagnostische technieken kunnen iets aantonen en zo een bijdrage leveren aan de identificatie van gezond weefsel, maar ook vroege detectie van ziekte. Wie een vernieuwend en ambitieus idee heeft voor het ontwikkelen van nieuwe diagnostica, is bij Open Diagnostics aan het juiste adres. Meer info op www.opendiagnostics.nl

Bron artikel: opendiagnositics.nl
Afbeelding: borrel tijdens het ODe event op 13 juni 2023. Fotograaf: Geert Job Sevink

Aandachtsgebieden

Life Cooperative