Aanmeldingen verrassingspakket voor senioren in Welstad stromen binnen!

donderdag 4 juni 2020

  • HANNN

Op woensdag 27 mei verscheen het bericht van het verrassingspakket in Welstad Actueel en in de Kanaalstreek van Stadskanaal.

Ouderen vanaf 65 jaar kunnen zich telefonisch aanmelden voor het verrassingspakket. Daarnaast kunnen mensen ook bellen om iemand van 65 jaar of ouder, woonachtig in Stadskanaal, aan te melden voor een pakket.

Veel enthousiasme
Er werd enorm enthousiast gereageerd op het gratis cadeau. Binnen twee dagen hebben de werknemers van Welstad meer dan 100 aanmeldingen ontvangen! Het mooie aan dit initiatief is dat ouderen op een laagdrempelige manier zichzelf kunnen helpen of makkelijker door anderen geholpen kunnen worden. Er is bewust gekozen om de aanmeldingen telefonisch te doen, zodat zij de mogelijkheid hebben hun verhaal kwijt te kunnen bij mensen van Welstad.

Ontroerende verhalen
De verhalen die Welstad te horen krijgt zijn ontzettend mooi, leuk en vaak ontroerend. Mensen die elkaar niet kunnen zien vanwege de Corona situatie, iemand nodig hebben om mee te praten of inzien dat zij zelf ook wel eens iets hebben verdiend, bellen allemaal naar Welstad om het verrassingspakket af te nemen of te bestellen voor iemand anders. Het pakket is geheel kosteloos en in samenwerking met lokale ondernemingen samengesteld. Het verrassingspakket brengt mensen opnieuw met elkaar in contact, op momenten dat contact juist zo moeilijk kan zijn in deze tijd.

"Samen staan we sterk."

Binnestebuiten
Het pakket is samengesteld door de projectgroep Binnestebuiten, bestaande uit de Hanzehogeschool, GGD Groningen, Health I Port en HANNN.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network