Onderzoek 'Eten voor de wetenschap 2'

dinsdag 28 juni 2022

  • HANNN

Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start na de zomer het onderzoek 'Eten voor de Wetenschap 2'. Het doel van het onderzoek is te kijken naar het effect van voedingsveranderingen op algemene gezondheid en/of individuele persoonskenmerken hier een rol in spelen. Dit onderzoek is een eerste stap in de richting van ‘personalised nutrition’, voeding die past bij iemands persoonlijkheid en gezondheidssituatie om welvaartsziekten te verminderen of te voorkomen.

Deelnemers gezocht
Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar deelnemers met (licht) overgewicht in de regio Groningen of mensen die bereid zijn 3x naar Groningen te komen voor bloeddruk, gewicht, middelomtrek en vetpercentage metingen. Daarnaast verwachten we dat mensen hun voedingspatroon aanpassen, hoe ze dit doen mogen ze zelf weten. Tijdens het onderzoek vullen deelnemers wekelijks vragenlijsten in over wat ze gegeten hebben, hoeveel ze bewogen hebben en hoe ze zich voelen. We zoeken deelnemers met (licht) overgewicht omdat bij deze mensen het risico op het ontwikkelen van een welvaartsziekte groter is, alhoewel afvallen niet een specifiek doel van dit project is.

Om dit onderzoek bekend te maken in de samenleving wordt er op donderdag 14 juli om 09:00 uur een introductie presentatie gehouden worden over het onderzoek bij Certe aan het Damsterdiep. Interesse en/of meer informatie? Mail dan naar Anouk Willems via a.e.m.willems@rug.nl

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network