Run with Courage groot succes!

dinsdag 8 oktober 2019

  • HANNN

Een miezerig regentje en grijze luchten. Toch verzamelden zich een enthousiaste club lopers bij Groningen Atletiek in het Stadspark in Groningen. De lopers liepen 3, 8 of 15 kilometer en lieten zich door het weer niet kisten.

De 3 kilometer club was verreweg het grootst, er werd gelopen, gerend en gerold door het Stadspark. Er klonk zelfs een ‘ik heb een potje met vet’ langs de vijvers van het park.
Rond 18.10 rende de laatste renner de finish van de atletiekbaan en werd onder luid gejuich onthaald. Nadat iedereen de prachtige, roze medaille overhandigd kreeg was het tijd voor een vegetarische lasagne door, gesponsord door 't Kookpunt. Initiatiefneemster Hanneke Gibcus overhandigde haar oncoloog dr. Carolien Schroder de check van ruim € 3000,00 waardoor het onderzoek naar inflammatoire borstkanker wordt gesteund.
Wij bedankt alle sponsoren en expliciet Martinizorg voor hun bijdrage aan dit event!

Over de Run With Courage
“Een initiatief geboren uit dankbaarheid.” Dit zijn de woorden van Hanneke. Zij kreeg inflammatoire borstkanker, een kankersoort die gemakkelijk verward wordt met een borstontsteking. Hanneke is geopereerd, bestraald en heeft chemokuren gehad. Nu pakt ze haar leven weer op en heeft ze een missie:

  1. Meer bekendheid geven aan inflammatoire borstkanker, zodat het eerder herkend wordt.
  2. Geld inzamelen voor dit doel en dit type onderzoek van dr. Carolien Schroder om betere behandeling en genezing mogelijk te maken.

Sponsorrun
De website www.runwithcourage.nl geeft vorm aan het eerste deel van haar missie. Voor het tweede deel was er op 4 oktober 2019 om 17:00 uur het  (hard)loopevenement. Ieder kon meedoen aan deze sponsorloop.

Opbrengst van de run
De bijdrage aan het evenement is voor het onderzoek en deelnemers kunnen zich laten sponsoren voor betere behandeling en uiteindelijk genezing van deze ziekte.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network