Zorgpadstoppenmetroken.nl: voor goede begeleiding bij het stoppen

maandag 12 september 2022

  • HANNN

Elke zorgverlener heeft een taak als het gaat om stoppen met roken. Zorgverleners kunnen hierbij een steuntje in de rug gebruiken. Daarom is er nu zorgpadstoppenmetroken.nl. Een digitaal zorgpad dat kan worden ingezet door álle zorgverleners om mensen die roken te helpen om te stoppen.

Begeleiding bieden bij het stoppen met roken 
De juiste zorg op het goede moment bij het stoppen met roken is belangrijk. Zorgpadstoppenmetroken.nl is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en kan worden ingezet bij alle fasen die bij het begeleiden van mensen die roken horen.
De website bevat een aanklikbaar zorgpad met de routes die een persoon die rookt doorloopt. Het zorgpad bestaat uit verschillende stappen: adviseren, motiveren, begeleiden en terugvalpreventie. Per stap staat er hoe de zorgverlener dit kan uitvoeren. De website geeft de zorgverlener duidelijk richting hoe de stap aan te pakken met voorbeeldzinnen en een uitgewerkt stappenplan.
Daarnaast bevat de website tips, scholingsmaterialen en informatie hoe zelf de stoppen-met-rokenzorg lokaal te verbeteren.

Ga naar www.zorgpadstoppenmetroken.nl om meer te lezen over het zorgpad en aanvullende informatie.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network