Save the date | De Toekomst is van iedereen: het belang van basisvaardigheden

  • 09:30 uur
  • 13:00 uur
  • Forum Groningen
  • HANNN

Wil jij meer leren over de impact van laaggeletterdheid op individuele mensen en op de samenleving als geheel? Wil jij meer weten over wat jij kunt doen om stappen te zetten naar een zo volwaardig mogelijk (digitaal) burgerschap voor iedereen? 

Kom op 10 september naar de kenniscirkel in het Forum voor een inspirerende ochtend gevuld met lezingen en verdiepingssessies over het belang van basisvaardigheden. De kenniscirkel vindt plaats van 9.30 tot 13.00 uur.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daarnaast missen zij vaak de vaardigheden om goed om te gaan met de computer of om digitale overheidszaken te regelen. Vaardigheden die belangrijk zijn voor een actief, vaardig en weerbaar burgerschap in de (digitale) samenleving.

Inspirerende sprekers als Maurice de Greef (Unesco Leerstoelhouder Volwasseneducatie), Marieke Levenga (Adviseur Stichting Lezen & Schrijven) en Kees Hoogland (Lector Hogeschool Utrecht) nemen je mee in de reikwijdte van de problematiek en gerelateerde uitdagingen. Ervaar zelf hoe het is om laaggeletterd te zijn met behulp van Blic VR.

Half augustus ontvang je de uitnodiging met daarin het volledige programma. Heb je nu al vragen? Mail of bel Annemiek Kwant, adviseur Sociaal Domein Forum Groningen, a.kwant@forum.nl | 06 46386788

We zien je graag op 10 september!

Klik hier om je alvast aan te melden. 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network