Ondernemers sluiten zich aan bij De Kopgroep

vrijdag 4 oktober 2019

  • HANNN

Noord-Nederlandse krachtenbundeling voor mentale veerkracht

"Laten we als werkgevers problemen met mentale gezondheid samen erkennen, herkennen en proberen aan te pakken." Met die ambitie ging op vrijdag 4 oktober De Kopgroep van start. Organisaties als Dialyse Centrum Groningen, TIGRA, ASWA, Alfa-college, Netwerk Zon en de Rabobank tekenden voor deze brede beweging. In de komende jaren worden bijeenkomsten georganiseerd om kennis en praktische oplossingen te delen, waarbij vooral het Noord-Nederlandse MKB een steuntje in de rug moet krijgen. De Kopgroep is een initiatief van Perspectief Groningen 2025 en Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland (HANNN).

Wat doet De Kopgroep?
Vroeg of laat loopt iedere werkgever binnen zijn/haar organisatie aan tegen medewerkervraagstukken als burn-out, angst en depressie. Toch rust er vaak een taboe op dit onderwerp. De Kopgroep maakt dit thema bespreekbaar en met alle betrokken organisaties zorgen dat problemen rond mentale gezondheid eerder herkend worden. En we zoeken samen naar praktische manieren om vervolgens te handelen.

De ondertekenaars van De Kopgroep op 4 okt. 2019, foto door: Nienke Maat
De ondertekenaars van De Kopgroep op 4 okt. 2019, foto door: Nienke Maat

Sluit je aan!
De Kopgroep organiseert regelmatig bijeenkomsten waarin praktische handreikingen gegeven worden voor:   

  • Erkennen en bespreekbaar maken van problemen met mentale gezondheid 
  • Herkennen – hoe herken je in je eigen omgeving dat iemand kampt met problemen cq een hoog risico loopt om daar op korte termijn mee te maken te krijgen…
  • Handelen - …en wat doe je vervolgens? Wat zijn laagdrempelige acties om binnen de eigen omgeving te ondernemen en wat is de route naar hulp bij complexere vraagstukken? 

Ook aansluiten bij De Kopgroep? 
Aanmelden doe je hier

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network